Новини 2014

<< Архів новин

 

 

 


 

02.10.2014 р. АТ "БРОТЕП-ЕКО" учасник міжнародного водного форуму

"AQUA UKRAINE - 2014".

 

XII Міжнародний водний форум AQUA UKRAINE - 2014.

Міжнародний водний форум, проводиться за розпорядженням Кабінету Міністрів України з метою впровадження світових стандартів і передових досягнень у водному господарстві України. Водну виставку AQUA UKRAINE гармонійно доповнює програма науково-практичних заходів (конференції, тематичні семінари, круглі столи), присвячених широкому колу актуальних питань, таких як водопідготовка, водопостачання, водовідведення, очищення стічних вод.

Запрошуємо відвідати наш стенд № E-2-3 у рамках МІЖНАРОДНОГО ВОДНОГО ФОРУМУ "AQUA UKRAINE - 2014" який проходитиме 5 - 7 листопада в Міжнародному виставковому центрі (м. Київ, Броварський проспект, 15 ст. м. "Лівобережна").

На нашому стенді будуть представлені новітні розробки БЛОКОВИХ, МОДУЛЬНИХ І МАЛОГАБАРИТНИХ ГРАДИРЕНЬ ВЕНТИЛЯТОРІВ.   

Результатом загальних зусиль підприємства в 2014 році стали наступні досягнення:

-    Компанія ПРАТ «БРОТЕП-ЕКО» підтвердила, в рамках чергового аудиту, належне функціонування системи менеджменту якості, ISO 9001: 2008, що свідчить про високий рівень вимог до якості діючих процесів виробництва і управління.

-  Компанія ПРАТ «БРОТЕП-ЕКО» розробила   нові та вдосконалена вже наявні вентиляторні градирні з площею однієї секції: 64 м2, 100 м2, 125м2 144м2.

-  Покращені антикорозійні властивості металоконструкцій градирень, за рахунок використання методу гарячого цинкування.

-   Розроблено нові проекти градирень, в каркасі яких застосовуються композитні матеріали.

-   Вдосконалений технологічний процес виготовлення малогабаритних градирень.

- ПРАТ «БРОТЕП-ЕКО» впроваджує на український ринок енергозберігаючі кондиціонери Coolerado які працюють по унікальній технології.

-  Вдосконалена система управління вентиляторними установками, в залежності від  температури води на  виході з градирні, що сприяло зниженню експлуатаційних затрат на привід вентиляторів.

Відвідувачі нашого стенду матимуть можливість отримати технічні консультації по організації, відновленню і вдосконаленню ВОЦ, починаючи від нюансів підбору, проектування і закінчуючи комплектуючими для градирень.

Надається можливість відвідати одно і з підприємств на якому встановлена градирня нашого

 


 

01.09.2014р. На початку цього року колективом ПРАТ "БРОТЕП-ЕКО" було розроблено нову чотирьохсекційну вентиляторну градирню.

 

 

На початку цього року колектив ПРАТ "БРОТЕП-ЕКО" розробив   нову  чотирьохсекційну вентиляторну градирню  з розмірами однієї секції 11,2х11, 2х8, 3м., яка застосовується автономно та в проектах західних компаній.

На початку червня 2014 року  було проведено монтаж і випробування металоконструкцій градирні.

Одним з найважливіших завдань при виготовленні  нової конструкції є зниження металоємності в градирні, перехід на зварні профілі з можливістю гарячого оцинкування. Нова розробка градирні дозволила знизити вагу до  50 відсотків. Конструкція  виконана відповідно до   СНиПII - 23-81  "Сталеві конструкції. Норми проектування",  ДБН В 1.2-2: 2006 "Навантаження і впливи.Норми проектування",СНиП 2.03.11-85 "Захист будівельних конструкцій від корозії", а також перевірена  на відповідність вимогам технічних умов, нормативній і конструкторській документації, затвердженим контрольним зразком.

Розглянемо основні конструктивні особливості  градирні :

Каркас градирні виконаний із сталевого прокату, виготовленого з високоміцної сталі, захищеного антикорозійним покриттям  методом гарячого оцинкування. Конструкції каркаса розраховані з урахуванням сейсмічного навантаження - 8 балів за шкалою Ріхтера, вітрового і снігового навантажень і перепадам  температур різкоконтинентального клімату  від  40ºЗ до, - 60ºС.  Монтаж каркасу робиться швидко, зручно і  просто завдяки однотипним елементам і чіткої маркіровки частин конструкції.

Для зручності монтажу і поліпшення експлуатаційних характеристик, дифузори вентиляторів  встановлюються на спеціальні металеві опорні кільця, що входять в комплект поставки.

Над вхідними вікнами градирень встановлені водозбірні лотки з направляючими водостоками, що відводять воду углиб басейну, що зменшує втрати води із-за розбризкування.

Нижнє обгороджування виготовлене з антиобморожувальними сітками.

Пластини жалюзі  обладнані поворотними важелями, що дозволяють встановлювати їх в двох положеннях, - "ВІДКРИТО" і "ЗАКРИТО".

Ефективне і економне рішення проблеми збільшення терміну експлуатації, надійності, безпеки і довговічності градирень - застосування склопластикових елементів конструкції. Одна із головних особливостей корпусу дифузора вентилятора  полягає в "замковому" виді з'єднання секцій - що виключає проникнення "підсосів" повітря зовні і гарантує 100% ККД роботи вентиляторної установки. У інших корпусів вентиляторів  з  "фланцевими" з'єднаннями, при невеликій вібрації відбувається розгерметизація (проникнення повітря ззовні) - ККД падає до 20%

Обшивка градирні - склопластикові  гофровані панелі із захисним шаром від  ультрафіолетового випромінювання.

Верхнє покриття градирні складається із склопластикових панелей, що з'єднуються між собою за "замковим" типом, що також виключає "підсос" повітря.

Градирня оснащена технологічними люками, дверима і маршевими сходами, що дозволяють робити технічний  огляд, ремонт  і ревізію зрошувача, водоуловлювача, водорозподільної системи і вентиляторів.  Прохід  до   технологічного устаткування робиться по майданчиках,   які виконані  з ґратчастих панелей склопластику. Технологічні маршеві сходи  - виготовлені з склопластику.
  

 


31.07.2014р. Спеціалістами монтажного відділу ПРАТ "БРОТЕП-ЕКО" на одному із маслоробних підприємств України протягом трьох робочих днів було установлено градирню БВГ-40 "БАЗИС".

 

Спеціалістами монтажного відділу ПРАТ «БРОТЕП-ЕКО» на одному з маслоробних підприємств України  протягом трьох робочих днів було встановлено градирню  БВГ- 40 «БАЗИС»  призначену для використання в системах  обігового водопостачання для охолодження води,  яка поступає з витратою від 150 до 300 м³/в годину від виробничого устаткування,   яке вимагає  водяного охолодження.

Каркас градирні являє собою сталеву оцинковану конструкцію,  яка складається з окремих панелей, що з’єднані між собою болтами. Дифузор складається із чотирьох сегментів сполучених між собою болтами. Пластини жалюзі, можливо встановлювати в двох положеннях: літній час, зимовий час.

Обшивка градирні та колектор виконані із склопластику що дозволяє збільшити термін експлуатації.

Зрошувальна система складається з декількох ярусів: з гофрованих  листів,  зібраних у блоки та  спеціальних призматичних блоків зрошувача.

Зрошувач з призм решітчастих використовується для збільшення ефекту розподілу води що забезпечує найкраще охолодження води. Цей тип зрошувача  відноситься  до краплинно-плівкового типу охолоджувальних елементів градирень, в яких поверхня  охолоджуваної  води  складається  з плівок і крапель приблизно в однаковій пропорції.

Зрошувач є зібраним за певною схемою блоком з окремих призматичних решіток.

Над водорозподільною системою розміщені блоки водоуловлювача, які є набором профільних листів, зібраних у блоки.

Так само градирня обладнана оглядовим люком, який дозволяє стежити за станом зрошувача і водорозподільної системи градирні БВГ- 40 «БАЗИС»

       

         

                                                                                             


 

11.07.2014 р. Продовжується монтаж двосекційної вентиляторної градирні виробництва ПРАТ "БРОТЕП-ЕКО" на цинковому заводі.

Проаналізувавши існуючі конструкції, і оцінивши їх технічні і вартісні показники, а так само терміни виробництва робіт по монтажу нового об'єкту, технічними фахівцями нашого підприємства було запропоновано варіант будівництва нової градирні, основними елементами якої є профілі із склопластику.

Як відомо, головною перевагою склопластикових градирень є їх корозійна стійкість. Каркас, обшивка, настил з  дифузором, сходи з майданчиками для обслуговування і водорозподільна система виконані із склопластику. Опорний каркас під двигун з вентилятором виготовлений з оцинкованого сталевого профілю.

Ще одною із переваг є зменшена вага, як самої градирні, так і її елементів, що дозволяє розміщувати градирню на дахах будівель і вести монтаж з мінімальним застосуванням підйомної техніки.

                               

 

Зупинимося на деяких конструктивних особливостях кожного елементу  градирні :

КАРКАС.

Легкість монтажу обумовлюється малою вагою монтажних елементів каркасу, зручністю кріплення і простотою конструкції. Кожен ряд опорних конструкцій повторює попередній.

На фото 1  представлена фотографія монтажу градирні.

                               

Фото.1. Монтаж каркасу градирні.

Обшивка градирні - склопластикові  гофровані панелі із захисним шаром від ультрафіолетового випромінювання.

                                                         

Фото. 2. Обшивка градирні.

Верхнє покриття градирні складається із склопластикових панелей, що з'єднуються між собою за "замковим" типом, що також виключає "підсос" повітря.

                              

Градирня оснащена технологічними люками, дверима і маршевими сходами, що дозволяють здійснювати технічний  огляд, ремонт  і ревізію зрошувача,  водоуловлювача, водорозподільної системи і вентиляторів.  Доступ  до   технологічного устаткування забезпечується по майданчиках,   які виконані  з склопластикових ґратчастих панелей.

Технологічні сходи  - маршеві, виготовлені із склопластику.

ВЕНТИЛЯТОРНА УСТАНОВКА

Вентиляторна установка складається з двигуна з редуктором і системою подачі мастила, дифузора і робочого колеса.

Для електродвигунів передбачений навіс, який захищає їх від сонячних променів і дощу.

                               

Фото.3. Фотографії  монтажу двигуна, системи подачі мастила, редуктора і робочого колеса.

ВОДОРОЗПОДІЛЬНА СИСТЕМА

Склопластик - матеріал з малою питомою вагою і властивостями, що мають широкий спектр застосування. Він в три рази легший за метал і витримує значний гідравлічний тиск. Тому водорозподільна система градирні складається із склопластикових труб, що з'єднуються між собою фланцями. Високопродуктивні каскадні форсунки типу ФГ, що не засмічуються, призначені для середнього, грубого розпилення води  в градирнях, зі значними долями домішок  з  частками розмірів  до  10 - 15 мм.

Форсунки виконані з нержавіючої сталі забезпечують  розпилення і утворення відкритого  факела  рідини з великою насиченістю  та об'ємом. Принцип  дії  форсунки  ґрунтований на різкій зміні напряму і   швидкості руху  тонкого  шару рідини, утвореними  шайбами  з різними діаметрами отворів.   Струмінь води,   що виходить з  патрубка  форсунки  з   великою швидкістю круговими шарами,   відбивається       від  кожної з  шайб  під кутом  140-180 град.  Кожна  шайба   фактично утворює окремий розпилювач.    Цим досягається об'ємне розпилення води.  Наявність вільного протікання води по осі сопла  і  досить великих відстаней між шайбами виключає засмічення форсунки домішками у воді розміром    до 10-15 мм.   Форсунка  може працювати в агресивних середовищах,  при високих температурах і       великому тиску рідини.

                    

Фото.4. Фотографії монтажу водорозподільної системи  і форсунки

Порівняльні характеристики склопластикових і сталевих труб.

Фізико механічні характеристики

Склопластик   

Сталь

Щільність т/м

1,6 - 2,0

7,8

Руйнівна напруга при стискуванні (Розтягуванні), МН/м (МПа)

410 - 1180

410 - 480

Руйнівна напруга при згині
МН/м (МПа)

690 - 1240

400

Модуль пружності при розтягуванні, ГПа

21 - 41

210

Модуль пружності при розтягуванні згині, ГПа

27

210

Коефіцієнт лінійного розширення мх10/10 0С

5 -14

11 - 14

Коефіцієнт теплопровідності Вт/(мх0С)

0,3 - 0,33

46

Корозійна стійкість

Відмінна

Погана

Усадка

Відмінна

Відмінна

Кожна градирня  проходить попередній монтаж та  перевірку вузлів і з'єднань на заводі. Попередній монтаж проходять на спеціально обладнаних стендах. Перевірка вузлів і з'єднань проводиться як на окремо взятих елементах конструкції, так і на цілій конструкції.  Результати заносять у відповідну документацію і віддають в аналітичний відділ підприємства.


16.06.2014 р. Спеціалістами технічного відділу виконано чергове обстеження технічного стану градирні на одному із електрометалургійних підприємств.

Відповідно до основних стратегічних напрямів діяльності ПРАТ «БРОТЕП-ЕКО» фахівцями технічного відділу виконано чергове обстеження технічного стану градирні на одному із електрометалургійних підприємств, яке являється замовником нашої компанії упродовж семи років.

 

Обстеження проводяться з метою визначення технічного стану конструкцій і технологічних елементів градирні, а також в наданні допомоги обслуговуючому персоналу для того, щоб у повній мірі використати функціональні можливості устаткування, яке поставляється.

 

З 2009 року по 2013 рік на дане підприємство поставлено градирні продуктивністю від 200 м3/год. до 3000 м3/год.

Градирня блокова вентиляторна  3БВГ-36 «ВІРТУОЗ»

Градирня блокова вентиляторна 3БВГ-40 «БАЗИС»

Градирня блокова вентилятор БВГ - 300 «БАЗИС» М1

Градирня блокова вентиляторна БВГ - 1000 «ТУРБО»

Градирня вентиляторна ВГ- 192

 

Усі градирні були укомплектовані системою управління та моніторингу.

 

Системи управління ПРАТ «БРОТЕП-ЕКО» в стандартному виконанні виконують наступні функції:

 

Регулювання швидкості обертання вентилятора, залежно від температури охолодженої води на виході з градирні.

 

Відключення електродвигунів вентиляторної установки, якщо температура охолодженої води нижча установленого значення.

 

Відключення електродвигунів вентиляторної установки, у разі перевищення значення вібрації, перевищення температури обмотки статора електродвигуна, а також у разі несправності мережі електродвигунів (скачка напруги, асиметрія фаз, обрив фази, коротке замикання і т д.

 

Індикація значень температури охолодженої і нагрітої води, значень СКЗ віброшвидкості вентиляторів на лицьовій панелі шафи. Також є можливість переглядати поточну частоту обертання вентилятора і споживання електроенергії на графічній панелі перетворювача частоти.

 

Реверсивний режим обертання електродвигуна, для збереження від обмерзання градирні в зимові періоди експлуатації.

 

Залежно від потрібної Замовнику функціональності і корпоративних правил організації АСУ на підприємстві, яке експлуатуватиме градирню, ПРАТ «БРОТЕП-ЕКО» пропонує широкий спектр опцій, які можуть бути включені в систему управління. Серед таких опцій можна виділити наступні:

Можливість роботи електродвигунів по байпасу.

Заміна частотного регулювання на системи плавного пуску  електродвигунів

ПіД-регулювання температури води.

Індикація параметрів роботи системи управління на сенсорному екрані.

Зв'язок з АСУ Замовника за допомогою аналогових і дискретних сигналів, а також передача інформації в АСУ Замовника за допомогою цифрових протоколів (Ethernet, Modbus і так далі)

Комплектація системи управління устаткуванням певного виробника, залежно від побажань Замовника (Schneider Electric, Siemens, ABB, Mitsubishi Electric, Phoenix Contact, Terasaki, Lovato і так далі)

Установка додаткового устаткування (рівнеміри, манометри, електроприводні клапани).

            

 

 

 

                                                                          


 

03.06.2014 р. Спеціалісти ПРАТ "БРОТЕП-ЕКО" у черговий раз відвідали виставку-форум POWER-GEN Europe 2014".

 

Спеціалісти копанні ПРАТ «БРОТЕП-ЕКО»  на початку червня у черговий раз відвідали  найбільш відому в галузі енергозбереження, виставку - форум POWER - GEN Europe 2014 яка проводилася в німецькому місті Кельн.

 

Щорічно одним з основних профілів виставки є  системи охолодження і кондиціонування. У рамках виставки відбулися зустрічі спеціалістів нашої компанії, з представниками підприємств задіяних у галузі виробництва градирень і комплектуючих:

 

CENK ENDUSTRI TESISLERI IMALAT VE TAAHHUT A.S.,

HAMON

HEWITECH

M-CTI MUMME COOLING TOWER INTERNATIONAL GMBH

PEKO PRAHA A.S.

SPIG SPA

SPX COOLING TECHNOLOGIES BELGIUM

SPX COOLING TECHNOLOGIES GMBH

SEAGULL

 

На POWER - GEN Europe 2014 традиційно були присутніми експерти американської компанії, BRENTWOOD EUROPE S.R.O., які надали спеціалістам ПРАТ «БРОТЕП-ЕКО» багато корисної інформації про сучасні технології які застосовуються при будівництві градирень.

 

Результатом зустрічі стала глобалізація співпраці у галузі виробництва градирень.

 

               

 

           

 

 

 


30.05.2014 г. МРГ в електродвигунах моделей АСВО 5К.

У електродвигунах, що поставляються ПРАТ "БРОТЕП-ЕКО" - модель АСВО 5К, є можливість встановлювати магнитно рідинний герметизатор (МРГ),  замість стандартних втулок (сальникових, манжетів) верхнього підшипникового вузла електродвигуна, для захисту від попадання всередину краплинної і рідко дисперсної вологи, водяного туману і інших забруднень.

Застосування МРГ дає можливість збільшити час експлуатації  електродвигунів градирень.

Перевага МРГ перед сальниками і гумовими армованими манжетами :

                довговічність;

                краща герметизуюча здатність;

                відсутність фізичного контакту з валом;

                збільшення міжремонтного періоду електродвигуна

       

 


16.05.2014 г. Проектування обігових циклів водопостачання.

Фахівці компанії БРОТЕП здійснюють індивідуальний підхід до проектування обігових циклів водопостачання для різних промислових підприємств.

На початковій стадії проектування, за результатами теплотехнічних і аеродинамічних розрахунків, визначаються основні технічні параметри обігового циклу, що дозволяє забезпечити максимальну ефективність роботи технологічного устаткування підприємства. Наступна стадія визначає вибір і узгодження із Замовником типу та кількості градирень.

Безпечна і надійна експлуатація градирень виробництва компанії БРОТЕП є наслідком проведення аналізу несучої здатності конструкції градирні на етапі проектування. Для моделювання реальних умов роботи конструкцій використовується збір навантажень від технологічного устаткування і природних навантажень, залежно від кліматичного розташування конструкції (вітрові навантаження, снігові навантаження та сейсмічного впливу.

Проведення аналізу несучої здатності конструкції градирні 2ВГ-100 показало, що каркас має достатню міцність і стійкість для сприйняття зовнішніх навантажень від технологічного устаткування і природних явищ при установці в місті Ангарськ. Одними з найважливіших результатів розрахунку, які визначають здатність конструкції, що несе, є розрахункові переміщення елементів конструкції (карт.1) і запас міцності матеріалу конструкції (карт. 2).


 << Назад

G Analytics
сайт створено компанією